Tuesday, July 31, 2012

Spaghete Carbonara

             Daca exista ceva ce pot manca in cantitati industriale :)) fara sa ma plictisesc...este Spaghetti Carbonara.Este felul meu preferat de paste si de ceva vreme tot experimentez sa gasesc cea mai buna reteta.Nu stiu daca am gasit-o dar o sa o impartasesc cu voi.

           De ce aveti nevoie? Pt 4 persoane:

1 pachet de spaghetti
200 ml smatana dulce
300 gr bacon
200 gr branza parmezan(rasa sau bucata)
3 galbenusuri de ou
2 catei de usturoi
foarte putin oregano(cat luati intre 3 degete)
sare si piper dupa gust



             




                 Cum procedam?

          Punem la fiert intr-o oala apa pt spaghetti, cu putina sare.Cand apa clocoteste punem inauntru spaghetele, amestecam des sa nu se prinda de fund si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt fierte strecuram bine de apa si punem un strop, cativa picuri de ulei de masline si amestecam bine.Asta e secretul meu ca spaghetele sa nu se lipeasca.
         Intr-o tigaie punem la prajit fara ulei baconul taiat in cubulete, cu 2 catei de usturoi zdrobiti doar, dar intregi pt a putea fi indepartati mai tarziu, si oregano.Motivul pt care nu punem ulei este ca baconul are grasimea lui care se va topi.Separat batem galbenusurile cu smantana dulce si cam 3/4 din parmezanul ras(restul il pastram sa radem deasupra).Cand baconul e prajit bine aproape crocant( nu il ardeti!!! se va amari), dati focul foarte incet si turnati amestecul de ou, smantana si branza.Lasati la foc mic pana se ingroase putin sosul si  se topeste parmezanul.Nu trebue sa fiarba!!!Smantana se va imbranzi.Incorporati spaghetele in sos, amestecati bine si dregeti de sare si piper( atentie si baconul si parmezanul contin sare!)Serviti cu parmezan ras deasupra.
                                                           

                                           Pofta buna!!








No comments:

Post a Comment