E asa de cald ca nici nu ma gandesc sa gatesc ore in sir, desi e lucrul care imi place cel mai mult.Ma gandeam zilele trecute ce pot gati sa fie usor, satios si sa imi ajunga cateva zile?..si mi-am amintit reteta asta de ciorba de gulii pe care o stiu de la bunica.Ca sa o fac mai satioasa am adaugat niste perisoare de pui.
De ce aveti nevoie?Pt 4-6 persoane:
1/2 kg gulii tinere sau 2,3 gulii daca le cumparati la bucata
morcovi, albituri cat pt o supa
frunzele de la gulii(daca aveti)
carne tocata de pui(cam 1/2 kg)
un paharel de orez(cam 50-100gr)
un ou
1 lingurita de boia de ardei dulce
1 lingura de faina alba
sare si piper dupa gust
patrunjel tocat din belsug
1/2 lingurita de bors magic sau un produs asemanator
Cum procedam?
Incepem prin a curata, spala si toca legumele cubulete, rondele, cum le preferati.Intr-o oala de 5 litri calim in putin ulei legumele, dupa care adaugam boiaua si faina sa se caleasca cateva secunde.Apoi adaugam apa cat sa se umple oala 3/4 din volum.Adugam frunzele de gulie taiate.Lasam sa fiarba cam 20 de min.Intre timp pregatim perisoarele: carnea o amestecam cu orezul spalat, oul si sare si piper dupa gust.Omgenizam bine si formam perisoare mici pe care le punem direct in ciorba care clocoteste(eu folosesc o lingura mica de inghetata, din aceea care formeaza globuri mici si perfecte).Lasam sa fiarba inca 30 de min sau pana perisoarele sunt fierte si legumele la fel(perisoaele se ridica la suprafata cand sunt fierte).La final adaugam borsul magic si sare si piper dupa gust.Dupa ce o luam de pe foc presaram din belsug cu patrunjel tocat.Servim cu smantana din belsug si ardei piscatori pt amatorii de iuteala.
Pofta buna!!!!
No comments:
Post a Comment