L-am acompaniat cu pui gatit indelung la foc mic doar cu putine legume deshidratate sare si piper.
De ce avem nevoie?(pt 4 persoane):
400 g orez Arborio( sau alt orez pt risotto)200 g ciuperci Shimeji
150-200 g ciuperci mini Champinons
1 fir de praz
150 ml vin alb sec sau demisec
500 ml supa de pui sau de legume
50 g unt
50-80 g branza Parmesan sau Pecorino
5-10 g legume deshidratate
4 ciocanele mari de pui
sare, piper dupa gust
Cum procedam?
Indepartam cuticula de pe ciupercile Champignon.Nu se spala! Se curata de praf sau pamant cu o pensula de bucatarie.Taiem ciupercile in bucati egale(cele mici pe jumatate), cele Shimeji le rupem doar in manunchiuri mai mici. Le calim in putin ulei de masline, pana isi lasa toata apa. In alta tigaie/cratita punem la calit prazul taiat rondele fine(doar partea alba). Adaugam apoi orezul si il lasam sa absoarba putin uleiul cu praz dupa care turnam vinul, amestecam putin si lasam sa bolboroseasca sa se evapore alcoolul. Cand nu mai miroase a alcool adaugam legumele deshidratate si cate putin din supa. Adaugam tot cate un polonic doua odata si intre timp amestecam cat de des, pentru a scoate amidonul din orez.Repetam procesul pana cand orezul este fiet al dente. In acest moment adaugam ciupercile calite, untul si jumatate din branza Parmesan. Amestecam totul bine si dregem totul de sare si piper.In acelasi timp putem face si puiul dar e mai bine sa il facem dinainte deoarece are nevoie cam de 1h 30 min- 2 h pt a fi gata. E foarte simplu de facut. Eu folosesc copanele, se curata, se spala se pune intr-o tigaie/cratita, se rumenesc in putin ulei de masline dupa care se acopera cu apa se adauga legume deshidratate(cam 10 g), sare si piper si se lasa la foc mic pana la 2 h.
Se serveste risotto cu ciuperci cu carnita de pui si Parmesan ras deasupra.
No comments:
Post a Comment