Hamburger englezesc cu salata de vara
Avand in vedere ca este luna iulie si stiu cat de mult le place romanilor sa gratareasca, am decis sa impartasesc cu voi o reteta fantastica de hamburger englezesc.De ce englezesc? pt ca este intotdeauna insotit de o salata racoroasa de vara, iar in locul chiflei o garnitura de cartofi noi "striviti".De ce e deosebita? Pai..in primul rand pt ca imi place mie ;)..si apoi pt ca este foarte sanatoasa, revigoranta si satioasa...si mai ales pt ca simti acel gust fantastic de gratar .
De ce aveti nevoie? Pt 4 persoane:
Pt burgeri:
1 kg carne slaba tocata de vita( cu cat e de calitate mai buna, cu atat gustul va fi mai deosebit)
300 g parmezan ras sau pecorino
sare si piper dupa gust( aveti grija, branza e deja putin sarata)
Pt garnitura de cartofi:
1 kg cartofi noi spalati bine si nedecojiti,
1 leg ceapa verde,
1 lingurita de boia de ardei dulce sau iute dupa cum preferati,
sare si piper dupa gust
Pt salata:
4 rosii,
1 castravete lung,
1 leg ceapa verde,
1 ardei gras rosu sau galben,
1 ardei iute verde,
1 sfecla rosie mica razuita,
1 mana de microierburi aromate:mugurei coriandru, patrunjel, marar, busuioc,menta
Pt dressing salata:
2 linguri otet balsamic,
2 linguri ulei masline extravirgin
sare si piper negru dupa gust
putina zeama de lamaie
Cum procedam?:
In primul rand pornim gratarul..dar eu o sa presupun ca avem ''masculi'' pe langa casa care se ocupa de acest aspect :)
Amestecam carnea cu branza rasa si cu condimentele, formam burgerii de marime medie ca sa se patrunda bine si inauntru, si ii punem 15-20 de minute la frigider sa devina mai fermi.Intre timp punem cartofii la fiert in apa sarata, si dupa ce fierb ii scurgem de apa bine.Punem intr-o tigaie ceapa verde taiata rondele la prajit cu putin ulei si dupa cateva secunde adaugam boiaua.Strivim cartofii grosier si adaugam amestecul de ceapa verde.Asezonam cu piper si sare daca mai este nevoie.Tinem cartofii la cald.Punem burgerii pe gratar si intoarcem ocazional ca sa nu se arda, dar nu inainte sa prinda culoare pe o parte(urmele de gratar).Burgerii trebuie sa ramana zemosi inauntru si parjiti bine pe dinafara.Pana se prajesc burgerii , spalam legumele, le taiem in formele dorite si amestecam totul cu dressingul facut.
Atentie! Nu puneti dressingul pe salata prea repede, numai cu 2-3 min inainte de servire pt ca altfel salata se va inmuia si nu va mai fi crocanta si revigoranta.
Servim hamburgerii pe un pat de cartofi si o portie de salata.
No comments:
Post a Comment