Ingrediente:
1/2 kg de ficatei de pui spalati si curatati de vene si pielite
2 cepe rosii taiate cubulete mici
100 ml de otet de Jerez (Sherry vinegar)
1 lingurita de zahar
sare, piper dupa gust
Piure cremos de cartofi ca si garnitura.
Proces:
Incingem o tigaie cu putin ulei si caramelizam bine ceapa(nu o ardem!). Adaugam sare, zahar si piper. Stingem cu otetul de Jerez si dupa 30 de secunde adaugam ficateii. Caramelizam bine ficateii in acest sos. Parjim ficatei in proportie de 3/4(verificam cu o furculita) si stingem focul. Imediat acoperim bine cu un capac, astfel incat de la aburul rezidual ficateii sa se gateasca de tot. Prin aceasta metoda nu vor deveni tari si amarui, ci vor deveni cremosi si dulci.
Servim cu piure cremos de cartofi si arpagic verde taiat marunt.
No comments:
Post a Comment