Nu sunt consumatoare mare de dulciuri, dar cateodata parca simt nevoia de ceva care sa ma faca sa exclam Oaw!Bineinteles ca trebuie sa fie ciocolata la puterea 100..pt ca altfel nu e nimik memorabil..cel putin pt mine :) am invatat reteta asta de la un bucatar grec pe care il respect foarte mult dar il si urasc pt ca m-a invatat sa creez asemenea obscenitati care te fac sa uiti de silueta si bun simt cand mananci de parac ai avea 2 guri :).Reteta nu e grea, dar ai nevoie de cateva gadgeturi ca sa iti iasa exact ca si mie si bineinteles de ingrediente de caliate.Dar daca vreti sa impresionati pe cineva ( sau chiar pe voi insiva!) , merita efortul.
De ce avem nevoie?Pt 2 inimi:
Pt spuma de ciocolata:
150 gr ciocolată amăruie
2 ouă
2 linguri de zahăr
250 gr smântână dulce (pentru gătit)
si secretul meu este sa pun cam 2 linguri de gelatina gata dizolvata
Pt glazurat:
50gr ciocolata amaruie
o punguta de fulgi de ciocolata
o lingura de spuma de albus de ou(retineti putin de la spuma de cioco)
Pt a avea forma de inima, 2 forme din silicon in forma de inima(dar poate avea orice forma vreti voi rotunda, patrata, se poate servi chiar si in pahar).
Cum procedam?
Cum procedam?
Vestea buna este ca nu avem nevoie de cuptor:). Separați albușurile de gălbenușuri și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei.Topiți ciocolata la bain-marie sau la microunde(cum va este mai usor), împreună cu smântâna dulce.În compoziția fierbinte, adăugați gălbenușurile bătute și mai fierbeți 1-2 minute, cât să nu rămână crude.Lăsați ciocolata să se răcească. Bateți albușurile spumă tare, cu un vârf de cuțit de sare (ca pentru bezea), apoi încorporați zahărul, treptat.(puneti deoparte o lingura de spuma pt ornat). Adăugați spuma si gelatina peste ciocolata răcită și încorporați-le, amestecând cu grijă, de jos în sus.Turnați spuma obtinuta în forme sau in cupe, pahare, căni, farfurii sau ce mai aveți prin casă și dați-o la frigider pentru câteva ore.Pt a realiza acest model de inima, in ultima jumatate de ora dati spuma la congelator, dar aveti grija sa nu inghete de tot sa faca ace de gheata pt ca nu mai este buna.Scoateti spuma din formele de silicon rapid sa nu se topeasca si turnati desupra gazura-ciocolata topita-si presarati pe margine fulgii de ciocolata.Cu spuma de ou pusa deoparte ornati inima de ciocolata cum vreti voi.Dati din nou la frigider 30 min.Serviti cu moderatie!! :) eu incerc..dar nu prea reusesc :)
Pofta buna!!
No comments:
Post a Comment