Stiu ca acest dish are un specific tomnatec fiind foarte satios, dar mie una imi era dor sa mananc ceva mai ...consistent.. :) ...asa ca acesta reteta de friptura de porc inabusita in sos de vin rosu a umplut golul din suflet...si din stomac :) Nu mai stiu exact unde am invatat acesta reteta..pt ca are in ea si influentele unguresti ale bunicii...si influentele britanice din steak and kidney pie(placinta cu carne si rinichi), si cele portugheze pt ca am folosit vin de Porto...asa ca...nu o sa incerc sa o categorisesc....ci doar sa va spun cum se face..
De ce aveti nevoie? Pentru 4 pesoane:
1 kg de pulpa slaba de porc feliata sau cotlet(eu prefer pulpa deoarece cotletul e cam sec)
2 morcovi curatati si taiati in cubulete
3 cepe mari taiate pestisori
2 ardei grasi taiati cubulete
2 catei de usuroi pisati
2 crengute de cimbru uscat
3 linguri de pasta concentrata de rosii
1 lingurita de boia dulce
2 ardei piscatori curatati de seminte si taiati marunt
100 ml vin de Porto sau un vin rosu dulce de caliatate
sare si piper negru dupa gust
Se serveste cu garnitura de cartofi piure.
Cum procedam?
Intr-o tigaie prajim feliile de carne pe ambele parti pt a prinde o culoare frumoasa. Punem ceapa, ardeiul si morcovii la calit intr-o cratita cu putin ulei.Lasam pana legumele se inmoaie si adaugam usturoiul pisat, boiaua si pasta de rosii.Amestecam totul bine si adaugam vinul de porto.Adaugam carnea prajita, cimbrul si 500 ml apa fierbinte si fierbem inabusit la foc mic pt 1 ora,1 ora si jumatate, pana ce carne se inmoaie bine si legumele devin un sos gros.Dregem de sare si piper..eu prefer piper din belsug.Servim cu cartofi piure si presaram cu patrunjel proaspat taiat.Pt un plus de savoare si extra Kick eu pun in piureul de cartofi o lingurita de crema de hrean(se gaseste la supermarket in borcanase, e o crema de smantana cu hrean).
No comments:
Post a Comment