Azi e Duminica, asa ca m-am gandit sa va tratez cu ceva mai deosebit. E un dish care mie imi place foarte mult si l-am invatat in Marea Britanie...desi la radacina este o mancare din bucataria franceza, acest fel de mancare a fost dezvoltat de un bucatar american, William ''Bill" King in Philadelphia, de unde si numele de Chicken a la King. E usor de preparat si, avand in vedere cat de cald este, eu zic ca e o mancare usoara.
De ce aveti nevoie?Pentru 4 persoane:
2 piepturi de pui dezosate,1/2 kg ciuperci champignon sau button mushrooms(nasturei),
1 ardei gras (mie imi place rosu)
250 ml de lapte,
300 g smantana grasa,
4 linguri faina alba,
3 lingura vin Dry Sherry(optional),
sare si pirer alb pt asezonare,
300 ml supa de pui concentrata,
cateva linguri de ulei,
patrunjel proaspat pt garnisire,
orez cu bobul lung fiert si sarat pentru garnitura.
Cum procedam?
In primul rand taiem pieptul de pui in fasii lungi nu mai groase de 1.5 cm si amestecam intr-un bol puiul cu 2 linguri de faina alba pana se creeaza o pelicula de faina in jurul fiecarei bucatele. Punem intr-o tigaie/cratita putin ulei si parjim puiul acoperit cu faina cateva minute(2-4 min) pana prinde putina culoare dupa care il scoatem pe o farfurie. In aceeasi cratita mai punem putin ulei, daca este nevoie, si punem ciupercile taiate felii si ardeiuel maruntit. Prajim 2-5 min , pana ciupercile sunt aproape facute si acum adaugam vinul Dry Sherry( daca folositi...dar eu va recomand sa folositi pt ca el da toata aroma deosebita mancarii). Amestecam bine sa luam tot de pe fundul cratitei si lasam sa bolboroseasca pana se evapora tot alcoolul din vin.
Intre timp intr-un castron/bol amestecam celelalte 2 linguri de faina cu laptele supa de pui si smantana avand grija sa eliminam orice cocoloase. Turnam acest mix peste ciuperci si adaugam puiul prajit mai devreme. Lasam sa fiarba la foc foarte redus pana puiul si ciupercile sunt fierte bine. Amestecam des, pentru ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Este esential ca focul sa fie mic pentru ca altfel smantana se va imbranzi si totul se va prinde de fund.La final ajustam de sare si piper alb, adaugam putin patrunjel taiat marunt, si servim langa o garnitura de orez( se poate servi si cu paste sau pur si simplu cu paine).
O variatie a acestei mancari se poate face si cu diferite legume( mazare, mocovi cubulete..) dar si cu carne de curcan.
Un sfat pt a face orezul perfect este ca intai de toate sa il spalati in 2-3 ape(apa rece) ca sa se spele amidonul .Apoi pt fierbere, dupa parerea mea, cea mai buna metoda este metoda absorptiei, adica pt fiecare cana de orez folositi 1 si 3/4 cani de apa. Fierbeti la foc moderat, acoperiti oala si nu amestecati prea des. Dupa ce toata apa s-a evaporat si orezul e fiert, rascoliti cu o furculita orezul pentru a-l face mai pufos. Asezonati cu sare.
No comments:
Post a Comment