Monday, July 23, 2012

Cocos cu sos vanatoresc

              Si pentru ca v-am spus ca imi place bucataria franceza, am sa impartasesc cu voi un clasic pe care eu l-am reinventat in stilul meu si care mie imi place mult: cocos de casa  cu sos vanatoresc. Atentie!!nu este aceeasi reteta cu Pollo Cacciatore!

             De ce avem nevoie?

             un cocos tanar de casa(sau gaina daca nu gasiti),
             legume pentru supa(morcovi, telina, patrunjel,ceapa)
             cam 200 g sos de rosii
             100 ml vin rosu
             1 ceapa tocata foarte fin
             1/2 lingurita de boia iute de ardei sau cilli powder
              patrunjel
             2 linguri de faina alba
             1/2 lingurita de zahar
             2 foi dafin
             sare si piper
  Pt piureul de cartofi: cartofi albi fierti fara coaja, unt, lapte, sare

            Cum procedam?

           Se spala si se curata bine cocosul, se portioneaza, si se pune la fiert cu legumele pt supa.Se fierbe la foc domol pana ce carnea este moale si se desprinde de pe os.Se desprinde carnea de pe piept si pulpe, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste putin in putin ulei, doar sa prinda putina culoare.
            Pt sos se caleste ceapa tocata fin in putin ulei pana se aureste si se adauga boiaua iute si pasta de rosii.Se dizolva cu vinul rosu si se mai adauga putina supa din supa in care a fiert cocosul.Amestecam bine sa se dizolve pasta de rosii si adaugam foile de dafin.Lasam sa fiarba putin pana se evapora alcoolul din vin, adaugam zaharul ca sa balansam putin aciditatea.Amestecam faina cu putina supa intr-un bol sa formam o pasta lichida si fara cocoloase si turnam peste sos incet cate putin pana obtinem consistenta unui sos semilichid. Lasam sosul sa dea un clocot sa fiarba faina .Scoatem afara foile de dafin din sos ca sa nu se amareasca.Dregem de sare si piper.Sosul ar trebui sa fie picant dar nu foarte iute.
            Pt piureul de cartofi pisam bine cartofii calzi, scursi de apa, adaugam untul si laptele pana obtinem o consistenta cremoasa fara cocoloase.Adaugam sare dupa gust.Se serveste sos di abundenta cu 2-3 linguri de cartofi si bucatele de carne parajita.Se presara cu patrunjel tocat.
                  

                              Pofta buna!!!

          






 

No comments:

Post a Comment