Ingrediente:
Pentru 4-6 persoane:
800 gr fasole rosie(alba, de care preferati)
700/800 gr ciolan dezosat( este si mai bun cu os dar eu il folosesc doar cand gatesc cantitati mari)
2 morcovi curatati si taiati cuburi sau rondele
1/4 telina curatata si taiata cuburi mici
1 tulpina de apio taiata cubulete
400 ml bulion(sau 3/4 linguri de pasta de rosii)
1 lingurita de boia dulce
2 frunze de leustean(sau tarhon, ce referati)
ceva pt acrit putin supa(bors, otet, sare de lamaie, lamaie- ce preferati)
smantana si ceapa verde pt servit
Proces:
Se inmoaie fasolea spalata si curatata in apa cu o seara inainte. Daca aveti ciolan de casa si este sarat il puneti in apa rece si pe acesta cu o seara inainte. Se pune fasolea cu ciolanul la fiert in aprox. 4-5 l apa. Cand sunt aproape fierte(daca e nevoie sa mai adaugati apa nu puneti apa rece!!! fasolea se va intari, adaugati apa fiarta) se adauga legumele, bulionul, leusteanul. Se mai fierbe pana cand toate sunt patrunse( stim cand fasolea e fiarta atunci cand boabele incep sa se zdrobeasca). Se adauga boiaua(se poate face rantas, dar eu prefer fara), se sareaza si sa acreste foarte putin. Se serveste cu smantana si ceapa verde si paine de casa.
No comments:
Post a Comment