Monday, January 27, 2014

Ciorba aita de oua si pui

Aceasta ciorba/supa  se poate manca si vara dar si iarna. Gustul pregnant de usturoi si cremozitatea oualor se completeaza perfect.

Ingrediente:

Pt 4-6 persoane:
400g carne de pui cu os(aripi, cos, ciocanele) spalat si curatat
8-10 oua
1 capatana de usturoi
sare/piper
patrunjel
bors magic
100g orez
smantana si usturoi verde pt servit

Proces:


Se pune carnea de pui la fiert in 4-5 litri de apa. Se sareaza partial(atentie! apa va scadea, sarea ramane). Cand carnea este aproape fiarta se adauga orezul spalat si usturoiul curatat si pisat cu presa. Se fierbe pana cand puiul este fraged si orezul patruns bine. In timp ce clocoteste se sparge cate un ou, pe rand, si se scufunda cu grija in vartejul format de fierberea supei. Se drege de sare(daca mai e nevoie), bors magic si putin piper. Adaugati patrunjelul tocat si opriti focul sub oala.
Serviti cu smantana din belsug si usturoi verde.

Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment