Daca nu sunteti convinsi sa mancati fructe de mare si in deosebi calamar, sigur acesta reteta va va convinge pentru ca este absolut delicioasa. Este usor de facut si impresioneaza prin aspect.
Ingrediente:
Pentru 2 persoane:
2 trunchiuri de calamar mai marisoare curatate si spalate
250 g carne tocata vita-porc
1/2 ardei rosu tocat marunt
1/2 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi pisat
1/2 tulpina apio tocata marunt
30g orez fiert(bob rotund)
1 ou
sare , piper
patrunjel tocat
Paste si sosul vostru preferat de rosii pt a servi ca si garnitura
Proces:
Se calesc intr-o tigaie legumele, se adauga carnea tocata pt a se rumeni. Se lasa la racit , apoi se amesteca acest mix cu orezul, oul, patrunjelul si se drege de sare si piper. Se umplu cei doi clamari cu acest mix (folositi o lingura sau pur si simplu mainile), se inchid bine cu cate o scobitoare si se pun pe gratarul/ grill bine incins. Nu se lasa mult(calamarul devine tare si gumat) doar cat sa se inchege oul din mix(compozitia e gata gatita) si calamarul se rumeneste frumos pe ambele parti( cam 2/3 min pe fiecare parte). Se scoate calamarul pe o farfurie la racit. Cat inca este caldut, dar nu fierbinte se feliaza cu mare atentie pt a nu-l rupe si se servste cu paste si sosul vostru preferat de rosii. Eu prefer sosul cu usturoi si busuioc.
No comments:
Post a Comment