Monday, January 27, 2014

Bors de peste

Am mancat aceasta supa pentru prima data la bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca, si desi eram inca mica am stiut ca vreu sa invat sa fac acesta supa. Sincer...desi am pus tot ce trebuie in ea..gustul parca tot nu e asa de bun ca si cel din supa bunicii :). Ea facea ciorba asta cu peste de Mures prins de bunicul meu. Eu am adaptat putin altfel reteta. Sper sa va placa, e delicioasa, una din supele mele preferate.

Igrediente:


Pentru 4-6 persoane:
1 file somon
1 file cod
2 fileuri crap romanesc(sau fitofag)
Doar pentru fiert: 1 cap somon, 1, 2 capuri de crap
1/2 ardei rosu gras
4 catei de usturoi
1 tulpina de apio(telina verde)
1/2 l bors sau 2 linguritede bors magic
2 frunze de dafin + 6  boabe de piper negru intregi
sare dupa gust

Proces:


Se calesc intr-o oala ardeiul si apio,  taiate cubulete mici, frunzele de dafin si piperul, intr-o lingura de ulei. Se adauga capurile de peste si se stinge cu apa(5-6 l). Se fierbe pana cand carnea cade jos de pe capuri. Se strecoara supa de capuri si oase(scoatem si foile de dafin si piperul) si se adauga fileurile de peste taiate in fasii sau bucati mici, borsul, usturoiul pisat. Se fierbe din nou pana cand pestele este fiert dar inca ferm(15-20 min la foc mediu), se drege de sare.
Se serveste fiebinte cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!!!


No comments:

Post a Comment