Igrediente:
Pentru 4-6 persoane:
1 file somon
1 file cod
2 fileuri crap romanesc(sau fitofag)
Doar pentru fiert: 1 cap somon, 1, 2 capuri de crap
1/2 ardei rosu gras
4 catei de usturoi
1 tulpina de apio(telina verde)
1/2 l bors sau 2 linguritede bors magic
2 frunze de dafin + 6 boabe de piper negru intregi
sare dupa gust
Proces:
Se calesc intr-o oala ardeiul si apio, taiate cubulete mici, frunzele de dafin si piperul, intr-o lingura de ulei. Se adauga capurile de peste si se stinge cu apa(5-6 l). Se fierbe pana cand carnea cade jos de pe capuri. Se strecoara supa de capuri si oase(scoatem si foile de dafin si piperul) si se adauga fileurile de peste taiate in fasii sau bucati mici, borsul, usturoiul pisat. Se fierbe din nou pana cand pestele este fiert dar inca ferm(15-20 min la foc mediu), se drege de sare.
Se serveste fiebinte cu smantana si ardei iute.
No comments:
Post a Comment