Ingrediente:
Pt 4 portii( 4 ramachine)
Pt pandispan:
2 oua
4-6 linguri de lapte
75 g zahar fin sau praf
100 g faina alba
un vf cutit de praf de copt
aroma de vanilie
50 g unt topit(dar nu fierbinte)
Pt caramel:
100 g zahar brun sau de trestie de zahar
Proces:
Topim zaharul brun la foc mic pana obtinem un caramel lichid.(atentie sa nu il ardeti! devine amar).
Intr-un castron batem ouale cu laptele si adaugam untul, zaharul si apoi restul ingredientelor. Adaugati un praf de sare. Veti obtine o compozitie semilichida, ca si la pandispanul pt tort.
Ungeti ramachinele cu unt bine de tot. Turnati pe fund o linguta plina cu caramel lichid iar peste, compozitia de pandispan. Umpleti 3/4 din ramachinele de sticla/ceramica. Atentie! Pot fi fierbinti de la caramel!
Puneti in microunde la 700 sau 800 w timp de 5-6 minute. Vedeti prin geam cand sunt facute si puteti proba cu o scobitoare.
Cu mare atentie pt ca sunt super fierbinti scoateti din cuptor, trageti cu un cutit pe margine pt a se desprinde de ramachin si rasturnati prajitura pe o farfurie. Daca ati procedat corect sosul de caramel ar trebui sa curga peste prajitura.
No comments:
Post a Comment