Ingrediente:
Pt 8 portii:
10 croisante proaspete cu ciocolata
2 banane taiate rondele
200g ciocolata neagra topita si temperata
200 ml smantana dulce pt frisca 35%-nu vegetala!
4 oua
2 linguri de zahar
Proces:
Sa ia un vas de sticla termorezistenta si de unge bine cu unt. Se rup croisantele in bucati mici(cam cat o imbucatura) si se preseaza bine in vas. Se aseaza printre bucatile de croisant si feliile de banane. Se face intr-un vas un mix din smantana, ciocolata topita, zahar si ouale batute in prealabil. Mixul obtinut se toarna treptat peste croisante, avand rabdare sa se imbibe bine in lichid.(puteti presa putin cu o furculita). Sa lasa cam 10 min deoparte pt a se imbiba bine. Se da apoi la cuptor pentru 30-40 min la 170-180*C. Se scoate din cuptor , se presara bine cu zahar tos si fie se pune sub grill la putere mare circa 5 min pt a se carameliza zaharul, fie se arde cu o torta de bucatarie pana incepe sa se innegreasca(nu il ardeti de tot pt ca devine amar).
Se serveste calda fie ca atare fie cu un glob de inghetata de vanilie.
No comments:
Post a Comment