Wednesday, February 11, 2015

Chocolate lava cake



      Tot timpul am crezut ca prajitura asta are un grad ridicat de dificultate, ca trebuie sa fii cofetar de profesie ca sa iti iasa corect. Si spre marea mea surpriza..mi-a iesit din prima si am realizat ca se face chiar usor.

 Ingrediente:

Pt 9 portii:
400g ciocolata neagra de buna calitate
200g unt
3 oua
2 linguri de faina
3 linguri de zahar

Proces:


Topiti ciocolata cu untul pe bain marie sau la microunde. Ouale, zaharul, un praf de sare si faina le bateti impreuna pt a obtine un mix omogen. Ciocolata racita o adaugati treptat acestui mix obtinut si omogenizati din nou.
Pt a le coace puteti folosi ramachine din ceramica, forme de aluminiu de unica folosinta sau (preferata mea) tava pentru briose.
Ungeti bine de tot tava cu unt si presarati putin zahar ca sa nu se lipeasca si sa fie usor de scos din tava. Umpleti formele cam 3/4 si dati la cuptor la 200*C pt 10-12 min. Scoateti cu grija din forme,  le serviti  fierbinti cu un glob de inghetata si un sos dupa preferinte (fructe de padure, caramel).

Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment