Ingrediente:
1/2 kg pui rotisat dezosat(sau prajit)
1 ceapa esalota taiata pestisori
2 catei de usturoi taiati marunt
300-400 gr ardei multicolor taiat fasii subtiri
sare/piper
fulgi de chilli sau ardei piscator taiat marunt
Pt sos:
200 ml smantana grasa
1 catel de usturoi pisat marunt
sare, suc lamaie(o lingurita)
Pt tortillas(lipii)
1 pachet de lipii din comert sau:
250g faina alba
sare, o lingura de ulei
apa cat cuprinde pt a forma un aluat tare
Pt garnisit:
cascaval(de preferat Monteray Jack sau Cedar)
rosie taiata cubulete
castravete taiat fasii subtiri
rondele de ceapa rosie
Proces:
Tortillia:
Framantam 5 min componentele pana obtinem un aluat elastic, tare. Il impartim in 6-7 bilute egale dupa care le intindem, cu sucitorul, foarte subtire si le prajim pe ambele parti intr-o tigaie fara ulei.
Puiul:
Punem putin ulei intr-o tigaie fierbinte si adaugam ceapa si usturoiul sa se prajeasca la foc iute(atentie sa nu ardeti usturoiul, devine amar!). Cand se inmoaie, adaugam ardeiul, iar dupa 2-3 min adaugam si puiul. Prajim putin sa se intrepatrunda aromele, adaugam sare, piper si fulgii de chilli.
Pt servire:
Ungem o lipie cu sosul de smantana, adaugam carnea peste care punem braza si topping-urile preferate: rosii, castraveti, ceapa.
No comments:
Post a Comment