Saturday, February 14, 2015

Banoffee pie- tarta cu banane si caramel

Aceasta tarta am mancat-o prima data cand locuiam in UK, acum cativa ani. E un fel de desert la rece omniprezent in orice PUB in UK, dar e super delicios si onctuos. Avand in vedere ca fiul meu e innebunit dupa caramel...nu mi-a ramas decat sa invat sa fac acest desert.



Ingrediente:


400g biscuiti digestivi sau de ovaz
200g unt
4 banane feliate(cat de coapte)
300g zahat brun sau de trestie de zahar
100ml smantana dulce grasa(35%)
frisca dulce pentru ornat



Proces:


Zdrobiti biscuitii pana se transforma in pulbre(eu ii pun intr-o punga ziplock si ii lovesc cu facaletul sau se pot zdrobi in robotul de bucatarie). Amestecati 125g din unt, topindu-l intai, cu biscuitii iar apoi claditi in forma de tarta crusta. Presati bine biscuitii pe margini pana obtineti o crusta subtire si uniforma. Dati la frigider pentru a de intari(untul din compozitie o fixeaza). Intre timp intr-un vas topiti zaharul pana prinde o culoare bruna (atentie nu innegriti pt ca devine amar) apoi adaugati untul si smantana dulce, amestecand pana se omogenizeaza. Lasati sa bolboroseasca pret de 1-2 minute.
Scoateti crusta de la frigider si asezati bananele feliate pana umpleti baza(feliile sa fie mai grosute de 1\2 cm). Peste banane turnati sosul de caramel uniform. Dati la frigider pana se incheaga(cca 1 h). Decorati cu frisca si serviti.

Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment