Ingrediente:
Pt chiftele:
1/2 kg carne de vita slaba
2 felii de paine inmuiate in lapte(fara coaja)
2 catei de usturoi pisati
1 ou batut
sare, piper dupa gust
Pt sos:
300 ml de passata de rosii de calitate sau rosii maruntite in conserva(2)
2 catei de usturoi taiati marunt
10-15 frunze proaspete de busuioc tocat(e ok si uscat dar schimba mult gustul)
1 lingutita de zahar
100 ml vin de Porto
sare, piper dupa gust
Proces:
Chiftelutele le preparam in mod traditional: amestecam bine ingredientele intr-un bol si cu mainile ude formam bile din carne. Prajim pe toate partile in putin ulei pana prind culoare si crusta(nu va faceti griji daca nu se patrund in mijloc, vor fierbe putin si in sos). Le scoatem pe hartie absorbanta.
In alta tigaie incalzim putin ulei(nu il incingem) si il aromam cu usturoiul si busuiocul taiate.Cand incepe sa sfaraie stingem cu vinul de Porto. Lasam cateva minute sa bolboroseasca la foc mediu pt a se evapora alcoolul. Adaugam apoi passata, zaharul si condimentele. Cand da in clocot adaugam chiftelele. Lasam sa bolboroseasca vreo 5 minute pana sosul se leaga si chiftelele sunt patrunse bine.
Servim cu piure cremos de cartofi sau cu paste.
No comments:
Post a Comment