Sunday, March 17, 2013

Sweet and sour chinese-with physalis


Aceasta e o reteta care mie imi place mult .Dar si mai mult o apreciaza sotul si fiul meu, carora le place mult mancarea asiatica. Are un grad de dificultate mai ridicat si un numar mai mare de ingrediente , dar va asigur ca merita efortul din plin. Aveti nevoie de un wok mare daca gatiti pentru 3-4 persoane asa cum fac eu si de un aragaz cu gaz, cu flacara iute.








De ce avem nevoie?(pt 4 persoane):

1kg piept de pui spalat si taiat cubulete
3 ardei(rosii, verzi) curatati si taiati felii sau cubulete
1/2 kg ciuperci pleurotus sau urechi de lemn taate fasii
1 bucata de ghimbir curatat si razalit sau maruntit
4-5 catei de usturoi
100 g ananas din compot sau proaspat taiat cubulete mici
100 g fructe de physalis taiate pe jumatate sau sferturi( de preferat sferturi)
50g bambus(din conserva)
sos de soia
sos de chili
condiment 5 arome
miere
otet din vin de orez
sos de peste
ulei de susan
orez fiert pentru garnitura


Cum procedam?

Incepem prin a incalzi foarte tare wok-ul si o lingura de ulei de susan. Adaugam usturoiul si ghimbirul pt doar cateva secunde( atentie sa nu se arda,usturoiul devine amar) apoi adaugam legumele, cupercile si puiul. Tinem totul la foc iute sa se prajeasca repede toate. Cand puiul prinde culoare adaugam ananasul, bambusul si fructele de physais. Mai tinem pe foc pret de cateva minute sa se patrunda si fructele. Legumele si fructele trebuie sa fie patrunse, sa isi imbine aromele, dar sa fie inca crocante. Spre final dregem de arome: sos de soia, de peste, miere, otet de vin de orez, sos de chili, 5 arome. Atentie adaugati pe rand si gustati deoarece multe dintre ele contin sare! Gustul trebuie sa fie bine echilibrat intre sarat, dulce si acrisor, si doar foarte putin picant. Cand sosul se ingroasa si incepe sa fie lipicios mancarea este gata. Se serveste alaturi de orez fiert.


Pofta buna!!...sau

胃口好


No comments:

Post a Comment