Sunday, March 17, 2013

Tocanita de pui cu legume si piure de cartofi

Intr-o zi rece , simti nevoia sa mananci ceva "cu suflet", ceva care sa te incalzeasca si sa te bucure pe dinauntru. Acesta mancare este de fapt o reteta veche romanesca pe care am vazut-o la bunica mea, doar ca ea folosea legume conservate(pasta aceea de ardei, rosii si morcov). Se poate servi atat cu piure de cartofi cat si cu mamaliguta, dupa preferinte.

De ce avem nevoie?(pt 4 persoane):

carne de pui: pulpe dezosate, piept(cam 1 kg)
1 ardei rosu curatat de seminte si taiat cubulete
2-3 rosii copate curatate de pielita si taiate cubulete(sau o conserva de rosii)
1 tulpina de telina taiata cubulete
2 cepe mari taiate cubulete
3 catei de usturoi pisati
1 morcov curatat de coaja si ras
1 lingura de boia dulce
patrunjel verde tocat
sare piper dupa gust
putin ulei
piure de cartofi sau mamaliguta pt garnitura


Cum procedam?

Taiem carnea in fasii egale , o spalam si o punem deoparte. In putin ulei calim ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul si tulpina de telina. Cand s-au inmuiat adaugam boiaua si rosiile.Amestecam bine si adaugam carnea. Punem cam o cana de apa si lasam sa fiarba la foc mic cam o ora sau pana scade sosul si devine o pasta. Dregem de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat. Daca preferati puteti adauga marar proaspat taiat. Servim cu piure cald de cartofi sau mamaliguta proaspata.


Pofta mare!!!

No comments:

Post a Comment