Cand ti-e pofta de un fast food dar nu si de caloriile extra care vin cu el iti recomand aceasta reteta rapida si mult mai sanatoasa. Snitel crocant(parizian) de pui cu o salata de sezon.
De ce aveti nevoie?Pt o singura persoana(pt mai multi multiplicati cantitatile)
2 bucati de piept de pui batute si condimentate ca pt gratar
pesmet(50gr)
faina alba
1 ou batut
1 castravete
1 morcov
o rosie
2 cepe verzi
sare si pier
putin otet balsamic pt salata
ulei pt prajit snitelele
Cum procedam?
Se pune o tigaie la incins cu putin ulei(contrar credintelor, snitelele se pot praji si chiar foarte bine si in ulei putin daca aveti o tigaie buna de teflon).Se ia snitelul batut de pui se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina, ou si pesmet in aceasta ordine.Daca vreti o crusta mai groasa repetati procesul in aceeasi ordine.Se pune la prajit si se prajeste pe ambele parti pana devine auriu si crocant.Se scoate din tigaie pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de grasime.Intr-un bol taiem legumele bucati, razuim morcovul sa fie mai usor de mancat, facem un dressing din sare, piper, otet balsamic si ulei, amestecam totul bine si slata e gata de servit.Daca preferati puteti rade putin cascaval sau parmezan pe salata.
No comments:
Post a Comment