De ce avem nevoie?
- 250 g faina alba
- 250 g zahar tos
- 250 g unt la temperatura camerei
- 4 oua
- 2 lamai
- 100 g zahar parf
- 1/2 praf de copt
Cum procedam?
Preincalzim cuptorul la 180* C. Cu un mixer batem untul si zaharul tos, apoi incorporam ouale unul cate unul. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. Radem coaja de la o lamaie si cateva picaturi de zeama. Pregatim o tava pt cup cakes in care punem 12 hartiute/ invelitori pt cup cakes (se gasesc in supermarket).Turnam aluatul in mod egal in invelitorile de cup cakes( nu depasiti trei sferturi din cescutele de hartie)si dam la cuptor 35-40 de min, pana se coc si devin aurii.
Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.Intre timp facem un sirop gros din zaharul praf si zeama de la o lamaie.Adaugam si putina coaja de lamai. Dupa ce prajiturelele s-au racit turnam pe fiecare cu grija , in asa fel incat sa se imbibe, sa se insiropeze din belsug cu acel sirop de lamaie si zahar. Se pot servi caldute sau complet racite.
No comments:
Post a Comment