Tuesday, October 23, 2012

Lemon drizzle cup cake

Yum yum!! Dulce si acrisor, lipicios si delicat.Iubesc aceste cup cakes cu lamaie.Rapide si pe placul copiilor.

De ce avem nevoie?


  • 250 g faina alba
  • 250 g zahar tos
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 2 lamai
  • 100 g zahar parf
  • 1/2 praf de copt

Cum procedam?

Preincalzim cuptorul la 180* C. Cu un mixer batem untul si zaharul tos, apoi incorporam ouale unul cate unul. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. Radem coaja de la o lamaie si cateva picaturi de zeama. Pregatim o tava pt cup cakes in care punem 12 hartiute/ invelitori pt cup cakes (se gasesc in supermarket).Turnam aluatul in mod egal in invelitorile de cup cakes( nu depasiti trei sferturi din cescutele de hartie)si dam la cuptor 35-40 de min, pana se coc si devin aurii.
Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.Intre timp facem un sirop gros din zaharul praf si zeama de la o lamaie.Adaugam si putina coaja de lamai. Dupa ce prajiturelele s-au racit turnam pe fiecare cu grija , in asa fel incat sa se imbibe, sa se insiropeze din belsug cu acel sirop de lamaie si zahar. Se pot servi caldute sau complet racite.

            Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment