De ce avem nevoie?
- zarzavat pentru ciorba curatat si taiat cubulete(morcovi, pastarnac, telina, ardei gras rusu, 1 gulie, 1 cartof mai mare)
- un os mare cu maduva de vita(doar sa fiarba in supa pt a da gust intens)
- 1/2 kg carne de vita taiata cubulete( de care gasiti: pulpa, fleica..)
- un buchet de verdeata(patrunjel si 2 fire de leustean)
- 1 lingurita de bors magic(sau puteti folosi otet)
- 1 catel mare de usturoi
- smantana grasa din belsug
- un ou
- ardei iute
- optional- germeni de ceapa rosie-se gasesc in supermarchet
Cum procedam?
Punem la fiert intr-o oala de 6-7 kg osul de vita si carnea. Dupa ce a fiert(2-3 ore), punem deoparte zeama si carnea. In alta oala calim in putin ulei legumele (2-3 min).Stingem cu zeama de la carne si adaugam si carnea.Lasam sa mai fiarba 30-40 de min. pana cand legumele sunt patrunse. Adaugam sare sau vegeta, si borsul magic impreuna cu verdeata tocata. Dupa ce se raceste putin ciorba adaugam usturoiul pisat amestecat cu smantana si un ou.Atentie! Daca ciorba este prea fierbinte smantana si oul se vor inbranzi, daca e prea rece, oul ramane crud! Deci trebuie cautat momnetul propice.La servire, adaug inca o ligura de smantana, ardei iute si germeni de ceapa rosie pt un gust mai intens.
No comments:
Post a Comment