Sunday, January 6, 2013

Surf and turf macaroni

In primul rand vreu sa va urez un An Nou  fericit si plin de impliniri si mancaruri savuroase! Am cam tras chiulul in ultimul timp cu gatitul, dar job-ul meu imi cam 'mananca' tot timpul . Dupa multe mancaruri traditionale de sarbatori, am simtit nevoia sa mananc ceva mai usor si mi-am amintit ca am in congelator creveti congelati.Reteta asta de surf and turf(mare si pamant :) ) e usoara, rapida si savuroasa.

 De ce avem nevoie?

500 gr creveti mari decorticati si curatati de vene
500 gr muschi porc feliat in felii de cam un cm grosime
400 gr paste( in acest caz am preferat macaroanele)
300 gr branza Edam sau Gauda razuita
200 ml smantana grasa de 25%
2 galbenusuri de ou
sare, piper, patrunjel tocat si putina coaja de portocala

 Cum procedam?


 Punem apa cu sare  la fiert pt paste. Incingem o tigaie cu putin ulei in ea si cand e fierbinte adaugam muschiletul condimentat cu sare si piper si prajim cam un min pe fiecare parte(trebuie sa fie roz in mijloc). Punem muschiuletul prajit la 'odihnit' si apoi prajim in aceeasi tigaie crevetii ( cam 2- 3 min). Intre timp fierbem pastele al dente|( cam 8 min). Dupa ce pastele sunt fierte le scurgem de apa si dam deoparte. Intr-o tigaie mare sau cratita punem galbenusurile amestecate cu smantana si branza razuita, lasam pana ajunge la punctul de fierbere( atentie! nu fierbeti, deoarece si oul si smantana se vor imbranzi). Dregeti de sare si piper, adaugati crevetii, muschiuletul prajit si pastele. Omogenizati totul bine si serviti cu patrunjel maruntit si putina coaja de portocala.


   Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment