Thursday, September 6, 2012

Aripioare crocante cu sos sweet chilli si salata mediteraneana

         Am cam lenevit in ultimul timp si nu am mai postat nici o reteta. Adevarul e ca am muncit foarte mult si nu am prea gatit pentru ca nu am avut timp.Dar azi m-am hotarat(chiar daca e foarte tarziu) sa fac aceasta reteta de aripioare crocante cu sos sweet chilli si salata mediteraneana de rosii chery, varza alba, ardei, masline si alte bunatati.

        De ce avem nevoie? Pt 2 persoane:

4 aripi mai mari de pui(sau 6 mai mici)
3-4 linguri de pesmet
2-3 linguri faina alba
1ou batut
1/2 kg rosii chery
1/4 varza alba taiata fasii subtiri sau razuita
100g masline verzi
1ardei capia
50 g cascaval taiat in cubulete mici
1 galbenus de ou fiert moale/persoana
ulei de masline si otet balsamic pt dressing
sos sweet chilli cat pt doua persoane(se gaseste in comert si sub numele de sos tailandez de chilli)

       Cum procedam?

       Spalam aripioarele si le condimentam, le dam prin faina, ou si pesmet, in aceasta ordine si le prajim in baie de  ulei incins(de preferabil in friptoza).Prajim pe toate partile pana se fac aurii si impungem cu o furculita si nu iese sange.Scoatem aripile pe hartie de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
       Pt salata luam un castron in care punem rosiile chery taiate in jumatate, varza maruntita, maslinele fara samburi,ardeiul taiat fasii si cascavalul cubulete. Adaugam sare, piper si dresinguul de otet balsamic si ulei de masline.
       Aranjam pe farfurie aripioarele, sosul tailandez si salata, iar in ultimul moment adaugam peste salata galbenusul de ou moale.
       


Pofta buna!!!





No comments:

Post a Comment